Διατροφικές ανωμαλίες

Τετάρτη 23 May 2018

Oι διατροφικές ανωμαλίες αποτελούν μία συχνή ψυχολογική ασθένεια που όμως δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμη. Έχει υπολογιστεί ότι 1 στις 20 γυναίκες έχει αναπτύξει διατροφική ανωμαλία.  Οι δε άνδρες, όλο και περισσότερο τελευταία ανακαλύπτουν την εμπειρία δυσκολίας στην λήψη τροφής. Μερικά από τα αναφερόμενα συμπτώματα - εκδηλώσεις - της διατροφικής ανωμαλίας αποτελούν η βουλιμία, η πρόκληση εμετού και η αποστροφή από το φαγητό που χαρακτηρίζει κυρίως την νευρική ανορεξία. Τα παραπάνω πολλές φορές συνοδεύονται από αρνητικές εντυπώσεις για το σώμα και μονομανείς σκέψεις και συμπεριφορές.

Στο γραφείο μου του ψυχολόγου, θα σας δοθεί ο απαραίτητος χρόνος , χώρος και η απαιτούμενη κατανόηση για να εξερευνήσετε την "σχέση" σας με την λήψη τροφής. Με την βοήθεια του θα ανακαλύψετε τις αιτίες που υποκρύπτονται  στις διαταραχές σίτησης.  Οι λόγοι που συνήθως σχετίζονται με τις συμπεριφορές αυτές, αφορούν κάποια προηγούμενη τραυματική σχέση, χαμηλή αυτοεκτίμηση, απώλεια κάποιου που αγαπάμε ή διάλυση ενός δεσμού.

Ανακαλύπτοντας με τον ψυχοθεραπευτή τα θέματα που κρύβονται πίσω από τις διατροφικές ανωμαλίες, θα επέλθει μία ανακούφιση που θα βοηθήσει στον επαναπροσδιορισμό της αξιολόγισης του εαυτού μας. Αυτή με την σειρά της θα οδηγήσει σε αλλαγή της σχέσης του αναλυόμενου με την τροφή.

Share & Bookmark