Εργασιακά θέματα

Τετάρτη 23 May 2018

Στους καιρούς που διανύουμε, της αυξανόμενης ανεργίας, της ύφεσης και της αβεβαιότητας, ο χώρος της δουλειάς μας μπορεί να μας στρεσάρει. Ενδέχεται να περιμένουν από εμάς να αποδώσουμε παραπάνω από ότι είμαστε ικανοί.  Ακόμα μπορεί να αισθανθούμε καταβεβλημένοι από την αβεβαιότητα για την μελλοντική πορεία μας στον χώρο της εργασίας μας.

Οι εργασιακές μας σχέσεις μπορεί να μας οδηγήσουν σε υπέρμετρη ένταση με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να αντιμετωπίσουμε διάφορες καταστάσεις. Μπορεί πρόσφατα να έχουμε χάσει την δουλειά μας και μαζί με αυτήν την αίσθηση του σκοπού και της ταυτότητας μας. Μπορεί τέλος να έχουμε πρόβλημα εξισορρόπησης μεταξύ της δουλειάς και της κοινωνικής και οικογενειακής ζωής μας.

Με τον ψυχολόγο θα μπορεί κάποιος να συζητήσει όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην δουλειά, ή ακόμα και την τυχόν απόλυση του, να ανακαλύψει τα συναισθήματα του και μαζί να βρουν τρόπους καλύτερου χειρισμού των καταστάσεων.  Εκφράζοντας τις σκέψεις του και τα αισθήματα του στον ψυχοθεραπευτή, θα ανακουφιστεί και θα οδηγηθεί σε μια καλύτερη αίσθηση του εαυτού του αναπτύσσοντας καινούριες δυνάμεις για να προωθηθεί μπροστά.
 

Share & Bookmark