Θέματα Αναπαραγωγής

Τετάρτη 23 May 2018

Όλα τα θέματα που αφορούν την αναπαραγωγή (γονιμότητα, αποβολή, έκτρωση, εγκυμοσύνη, μητρότητα σε μικρή ηλικία), δυνητικά δημιουργούν μεγάλο συναισθηματικό φορτίο στους εμπλεκόμενους.
Εάν υπάρχει πρόβλημα σύλληψης, το άγχος μειώνει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες της σύλληψης. Η θεραπεία ή η συμβουλευτική με έναν ψυχολόγο μπορεί να βοηθήσει αρκετά. Η βοήθεια παρέχεται, με την ανάσυρση των φόβων που δημιουργεί μια ενδεχόμενη εγκυμοσύνη και επιπλέον, με το να εκφράσει η αναλυόμενη άφοβα τα συναισθήματα της , με τελικό αποτέλεσμα να επέλθει ανακούφιση και να εξανεμιστεί το άγχος της.
Η βαρύτητα μιας αποβολής συνήθως υποεκτιμάται. Παρ’ όλα αυτά είναι οδυνηρό πλήγμα για την μητέρα που ενδέχεται να την οδηγήσει σε βαρύ πένθος. Συζητώντας για αυτήν την απώλεια με τον θεραπευτή της μπορεί να της προσφέρει μία αίσθηση ανακούφισης και κατανόησης.
Η έκτρωση προκαλεί πολλές φορές κάποια πολύ επώδυνα και ανάμικτα συναισθήματα στην γυναίκα. Τα επώδυνα συναισθήματα συνήθως εμφανίζονται μετά από πολλά χρόνια από την διακοπή της κύησης. Αποκαλύπτοντας αυτά τα συναισθήματα στον αναλυτή σου θα βοηθηθείς στο να συνειδητοποιήσεις την εμπειρία σου και να απελευθερωθείς.
 

Share & Bookmark