Τραυματικά Γεγονότα

Τετάρτη 23 May 2018

Το να συμμετέχει κάποιος σε τραυματικό γεγονός μπορεί να επιφέρει Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες (Δ.Μ.Σ.) . Οι τραυματικές καταστάσεις μπορεί να ποικίλλουν και περιλαμβάνουν βίαιες επιθέσεις, φυσικές καταστροφές ή απρόσμενο πένθος. Μετά από ένα τραυματικό γεγονός, το άτομο μπορεί να βιώσει υψηλά επίπεδα άγχους και φόβου. Ανάκληση εικόνων του παρελθόντος και επώδυνα συναισθήματα μπορεί ν’ ακολουθήσουν τέτοιες καταστάσεις, καθώς και εκρήξεις θυμού, μελαγχολίας και ενοχής. Αυτά τα συναισθήματα δημιουργούν αναστάτωση στις καθημερινές συνήθειες ύπνου και λήψης τροφής όπως επίσης και απομόνωση.
Τ’ άτομα που έχουν υποστεί τραυματικά γεγονότα μπορεί να αισθανθούν φόβο για ορισμένες τοποθεσίες ή καταστάσεις στις οποίες έλαβαν χώρα τα συμβάντα αυτά.
Ένας ψυχοθεραπευτής στοχεύει στο να συνειδητοποιήσουν τα άτομα την κατάσταση τους και την πορεία των σκέψεων τους. Μέσα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον που δημιουργείται από την σχέση του αναλυόμενου με τον ψυχοθεραπευτή του, οι δυσάρεστες εμπειρίες μπορούν να αναλυθούν και να συζητηθούν σε βάθος, ώστε να ανακαλυφθεί τι είναι αυτό που τις διεγείρει και τι τις επαναφέρει .
 

Share & Bookmark