Ομάδες αυτογνωσίας (group therapy)

Τετάρτη 23 May 2018

Τα ομαδικά φαινόμενα, δηλαδή οι συμπεριφορές που εμφανίζονται σε μια κοινωνική ομάδα, είναι συνήθως διαφορετικές από αυτές της ατομικής συμπεριφοράς. Φαίνεται σαν η ομάδα να λειτουργεί σαν καταλύτης σε ορισμένες συμπεριφορές των μελών της, οι οποίες δεν θα εμφανίζονταν αν τα άτομα αυτά δεν ανήκαν σε ομάδα.
Η ομαδική ψυχοθεραπεία αποδεικνύεται τελικά μία πολύ αποτελεσματική και χρήσιμη μορφή ψυχοθεραπείας που στόχο έχει την κοινωνική υποστήριξη και την μάθηση γύρω από τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Η ομαδική θεραπεία προσφέρει στον άνθρωπο μια ευκαιρία:

  • Να δεχτεί και να προσφέρει υποστήριξη
  • Να βελτιώσει τις διαπροσωπικές σχέσεις και την επικοινωνία
  • Να πειραματιστεί με νέες διαπροσωπικές συμπεριφορές
  • Να μιλήσει ειλικρινά και άμεσα για συναισθήματα
  • Να αποκτήσει επίγνωση και κατανόηση των δικών του σκέψεων, συναισθημάτων και συμπεριφορών βλέποντας τα είδη των σχέσεων που αναπτύσσονται τόσο μέσα όσο κι έξω από την ομάδα
  • Να μάθει να κατανοεί τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές των άλλων ανθρώπων
  • Να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση και την εικόνα του εαυτού του
  • Να επιτύχει μια προσωπική αλλαγή

Οι παραπάνω ευκαιρίες επιτυγχάνονται στην ομάδα διότι παρέχεται κλίμα οικειότητας, προστασίας, εχεμύθειας και σχετικής εμπιστοσύνης.
 

Πόσο κοστίζει και πως διαμορφώνεται μία ομαδική ψυχοθεραπεία;

Η ομαδική ψυχοθεραπεία γίνεται με μία ομάδα ατόμων (5-10), σε ένα σταθερό χώρο για διάστημα 8 μηνών (Οκτώβριος 2017 - Μαίος 2018), σε εβδομαδιαία βάση. Τα άτομα συναντιούνται μία φορά την εβδομάδα για 120 λεπτά της ώρας και κοστίζει 50,00€ ο μήνας, ποσόν το οποίο προπληρώνεται στην αρχή της ομαδικής συνεδρίας κάθε μήνα.

Τα μέλη της ομάδας κάθονται σε μορφή κύκλου. Δεν υπάρχει προδιαγεγραμμένη ατζέντα για κάθε συνεδρία. Οι θεραπευόμενοι ενθαρρύνονται να μιλήσουν για οποιοδήποτε προσωπικό τους ζήτημα ή ζήτημα σχέσεων, το οποίο συνδέεται με τα προβλήματα και τους στόχους που τους οδήγησαν στην θεραπεία.

Η θεραπευτική ομάδα δεν είναι τόπος για να κάνει κανείς φίλους. Είναι μάλλον ένα κοινωνικό εργαστήριο. Για την ακρίβεια, οι θεραπευτικές ομάδες δεν ενθαρρύνουν την κοινωνική επαφή με τα άλλα μέλη εκτός ομάδας. Γιατί; Επειδή μία εξωτερική σχέση με ένα ή περισσότερα μέλη συνήθως παρεμποδίζει τη θεραπεία!

Συμφωνώντας να πάρετε μέρος σε μια ομαδική θεραπεία αποφασίζετε να ξεκινήσετε μια διαδικασία, κατά την οποία θα δίνετε και θα παίρνετε υποστήριξη και θα δουλεύετε προς την κατεύθυνση απαραίτητων αλλαγών στην προσωπική και τη διαπροσωπική σας ζωή.

Πως κανονίζω την συμμετοχή μου σε μια ομαδική ψυχοθεραπεία;

Μπορείτε να:
Α) Επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 210 9627856 ή 6978 186254 για να ορίσουμε μία διευκρινιστική πρώτη συνάντηση, στο χώρο μου στο κέντρο, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στου Παπάγου, Αθ. Καραλή 23, Τ.Κ. 15669 (2ο αδιέξοδο).
Β) Στείλετε e-mail: info@kallinikou.gr αναφέροντας την επιθυμία σας να συμμετάσχετε δίνοντας τα στοιχεία σας για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για ένα πρώτο ραντεβού γνωριμίας.

 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΡΑ: ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (GROUP THERAPY) θα ξεκινήσουν στον χώρο μου Αθ. Καραλή 23, (2ο αδιέξοδο), 156 69 Παπάγου.  Οι συναντήσεις θα διαρκούν 120' (2 ώρες) & θα λαμβάνουν χώρα κάθε εβδομάδα έως και τον Μαίιο του 2018.  Το ΚΟΣΤΟΣ, λόγω των ιδιαίτερων οικονομικών συνθηκών, θα ανέρχεται μόνο στα 50,00 € ΤΟΝ ΜΗΝΑ!

Η πρώτη ομάδα ξεκινάει Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 στις 19:00-21:00 και η δεύτερη ομάδα ξεκινάει Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 στις 19:00-21:00.

Αναλόγως διαθεσιμότητας, θα ξεκινήσουν επίσης την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2017 (η ημέρα θα κανονιστεί κατόπιν συννενόησης των συμμετεχόντων), ΟΜΑΔΕΣ ΕΦΗΒΩΝ δύο διαφορετικών ηληκιακών κατηγοριών: 13-15 ετών και 16-18 ετών. Το κόστος θα είναι 50,00 ευρώ τον μήνα και η διάρκεια 120'.  Οι συναντήσεις θα λαμβάνουν χώρα στον χώρο μου: Αθ. Καραλή 23, 15669 Παπάγου.

Απαραίτητη προϋπόθεση, να μην γνωρίζονται τα άτομα μεταξύ τους στην ίδια ομάδα.

Για δηλώσεις συμμετοχής ή πληροφορίες, τηλεφωνήστε τώρα στο 210 9627856 ή στο 6978 186254 ή στείλτε e-mail: info@kallinikou.gr

Δοκιμάστε την εμπειρία της ανταλλαγής καταστάσεων και της εναπόθεσης συναισθημάτων μέσα σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον!